Trainee Industriële Automatisering

Whohoo! Of toch niet?
Als vers afgestudeerde engineer ligt de wereld aan je voeten. Je krijgt overal geweldige arbeidsvoorwaarden, leaseauto’s en tientallen recruiters komen je mailbox en social media binnen vallen. Je kunt op één van de geweldige aanbiedingen ingaan of lekker bij je afstudeerbedrijf blijven plakken. Maar helaas! Vaak komt het erop neer dat je in je eerste baan veel eenvoudig en repeterend werk mag uitvoeren; SCADA plaatjes tekenen, tekeningen controleren of PLC programma’s kopie-plakken. Het meedraaien in echte projecten is na je studententijd wel prettig, maar op het werk ben je snel uitgekeken. Op naar de volgende werkgever waar het circus weer van vooraf aan begint. Vele afgestudeerde HTS-ers gingen je voor.

Gelukkig heb je ook een andere keuze.
Drie jaar geleden is er vanuit de groep Industriële Automatisering Professionals Nederland, de IA Professionals Academy opgezet. Je bent in loondienst, met goede arbeidsvoorwaarden bij een gerenommeerde Industrieel Automatiseerder; MA-IT MyAutomation. Daar neem je deel aan de IA Professionals Academy. Deze training neemt de eerste drie maanden van je dienstbetrekking in beslag en veranderd je van een afstudeerder in een Software Engineer in de industriële automatisering. Je leert er allemaal praktische zaken die er bij je HBO opleiding bij in zijn geschoten. Bijvoorbeeld het goed toepassen van ISA-88, het maken van Control Modules en diepgang in het werken met Siemens TIA Portal en TIA WinCC. De training en de snelheid waarmee deze wordt doorlopen wordt aangepast aan de bij jou aanwezige kennis en jouw tempo.

En dan?
Na het doorlopen van de academy werk je mee aan mooie projecten bij gerenommeerde bedrijven. Niet als SCADA-plaatjes-maker of kopie-plak-master, maar als volwaardig Software Engineer IA. Ondertussen heeft MA-IT MyAutomation al meer dan 30 engineers op deze manier een stap laten overslaan en ze een vliegende start gegeven.

Dus;

 • vanaf dag 1 een volwaardige baan met goede arbeidsvoorwaarden
 • een 3-maandse training, waarmee je direct op niveau komt
 • dé manier om je carrière goed te beginnen
 • de loopbaan ontwikkeld zich de eerste drie jaar aantoonbaar sneller
 • voor afgestudeerden HBO-TN, HBO-E, HBO-TI en HBO-Nanotech
 • we hebben kantoren in Deventer, Son, Gorinchem en Hilversum

Bekijk de ervaring van een student die dit pad heeft gevolgd

Mechanical Engineer / Constructeur

MA-Mechanica is onderdeel van de IT groep en levert kennis aan bedrijven op de terreinen: ICT, de Industriële automatisering en binnen de mechanische machinebouw. Ook voor de optimalisering van organisaties heeft de IT-groep de professionals die bedrijven verder helpt. Van tijdelijke ondersteuning van het team tot en met het structureel versterken van het bedrijf, MA-Mechanica is de partner.

Onze corebusiness bij MA-Mechanica is het adviseren en uitvoeren van mechanische oplossingen en het inzetten van professionals die het verschil kunnen maken bij diverse projecten in de mechanische machinebouw.

De Engineers bij MA-Mechanica zijn zeer divers; van doorgewinterde Mechanical Engineers, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven Engineers blijven we sterk groeien. Vanwege de diversiteit aan projecten zijn wij op dit moment op zoek naar een Mechanical Engineer / Constructeur.

Lead Mechanical Engineer

MA-Mechanica (My Automation) levert kennis en kunde aan de technische wereld.
MA-Mechanica is onderdeel van de IT groep en levert kennis aan bedrijven op de terreinen: ICT, de Industriële automatisering en binnen de mechanische machinebouw. Ook voor de optimalisering van organisaties heeft de IT-groep de professionals die bedrijven verder helpt. Van tijdelijke ondersteuning van het team tot en met het structureel versterken van het bedrijf, MA-Mechanica is de partner.

Onze corebusiness bij MA-Mechanica is het adviseren en uitvoeren van mechanische oplossingen en het inzetten van professionals die het verschil kunnen maken bij diverse projecten in de mechanische machinebouw.

De Engineers bij MA-Mechanica zijn zeer divers; van doorgewinterde Mechanical Engineers, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven Engineers blijven we sterk groeien. Vanwege de diversiteit aan projecten zijn wij op dit moment op zoek naar een Lead Mechanical Engineer.

Lead Software engineer IA

MA-IT levert kennis en kunde aan de technische wereld. Onze corebusiness is het adviseren en uitvoeren van software- en hardware projecten in de industriële automatisering. De engineers bij MA-IT zijn zeer divers; van doorgewinterde consultants engineering, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven engineers blijven we sterk groeien. Daarom zijn we in Deventer, Eindhoven,  Papendrecht en Barneveld nu intensief op zoek naar een Lead software engineer industriële automatisering.

Lead Engineer Electrical

MA-IT levert kennis en kunde aan de technische wereld. Onze corebusiness is het adviseren en uitvoeren van software- en hardware projecten in de industriële automatisering. De engineers bij MA-IT zijn zeer divers; van doorgewinterde consultants engineering, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven engineers blijven we sterk groeien. Daarom zijn we in Deventer, Eindhoven,  Papendrecht en Barneveld nu intensief op zoek naar een Lead Engineer Electrical.

Software engineer Industriële Automatisering

MA-IT levert kennis en kunde aan de technische wereld. Onze corebusiness is het adviseren en uitvoeren van software- en hardware projecten in de industriële automatisering. De engineers bij MA-IT zijn zeer divers; van doorgewinterde consultants engineering, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven engineers blijven we sterk groeien. Daarom zijn we in Deventer, Eindhoven,  Papendrecht en Barneveld nu intensief op zoek naar een Software Engineer Industriële Automatisering.

Tekenaar E / Hardware Engineer

MA-IT levert kennis en kunde aan de technische wereld. Onze corebusiness is het adviseren en uitvoeren van software- en hardware projecten in de industriële automatisering. De engineers bij MA-IT zijn zeer divers; van doorgewinterde consultants engineering, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven engineers blijven we sterk groeien. Daarom zijn we in Deventer, Eindhoven,  Papendrecht en Barneveld nu intensief op zoek naar een Tekenaar E / Hardware Engineer Industriële Automatisering.

Java specialist

MA-IT levert kennis en kunde aan de technische wereld. Onze corebusiness is het adviseren en uitvoeren van software- en hardware projecten in de kantoor automatisering. De engineers bij MA-IT zijn zeer divers; van doorgewinterde consultants engineering, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven engineers blijven we sterk groeien. Daarom zijn we in Deventer,Papendrecht,Eindhoven en Barneveld nu intensief op zoek naar een Java specialist.

.NET ontwikkelaar

MA-IT levert kennis en kunde aan de technische wereld. Onze corebusiness is het adviseren en uitvoeren van software- en hardware projecten in de kantoor automatisering. De engineers bij MA-IT zijn zeer divers; van doorgewinterde consultants engineering, tot en met getalenteerde juniors. Door deze enthousiaste en gedreven engineers blijven we sterk groeien. Daarom zijn we in Deventer,Papendrecht,Eindhoven en Barneveld nu intensief op zoek naar een .NET ontwikkelaar

Stage / Afstuderen

Je toekomst is nu

Kennis en kunde zijn een onderdeel van een succesvolle loopbaan. Daarnaast zijn het opbouwen van een netwerk, het zoeken waar je je het beste thuis voelt en ondertussen veel plezier in je werk hebben net zo belangrijk. Binnen MA-IT combineren we het uitvoeren van uitdagende projecten met een leuke groep collega’s. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste engineers die ons nu en in de toekomst gaan versterken. Wij zijn op HBO en academisch niveau op zoek naar;

 • Besturingstechnici
  Met een opleiding in de elektrotechniek, WTB, IA of TN
 • Hardwareengineers
  Met een opleiding in de elektrotechniek
 • Mechanical Engineers
  Met een WTB opleiding
 • Software ontwikkelaars IT
  Met een IT opleiding

Wil jij als engineer graag een loopbaan beginnen bij MA-IT, maar staat jouw afstudeerrichting er nog niet tussen, twijfel dan geen moment en ga voor een open sollicitatie bij MA-IT.