Case Software Ontwikkeling 50 Serie voor FST

Software Ontwikkeling 50-serie in Siemens TIA Portal

 

 

Meer keuze bij thermisch spuiten dankzij standaardisatie.

Aan het spuiten van een coating op onderdelen, gaat heel wat vooraf. Alle procesparameters moeten exact op elkaar zijn afgestemd en gecontroleerd worden. Flame Spray Technologies installeert complete thermische spuitsystemen bij klanten wereldwijd. De tijd is rijp om de software te standaardiseren want door alle speciale wensen zijn in de loop der jaren wel veel klantspecifieke versies ontstaan. Het mooie is dat klanten nu meer keuze krijgen.

De scharnieren van een waterkering, het landingsgestel van een vliegtuig, de schoepen van een gasturbine en een schouderimplantaat. Het zijn vooral zulke kritische en kostbare onderdelen die, omdat ze onderhevig zijn aan wrijving en agressieve omstandigheden, baat hebben bij een coating.

Thermisch spuiten is een beproefde methode om zo’n coating aan te brengen. Dat beschermt de onderdelen en verlengt zo de onderhoudscyclus en levensduur. Bij thermisch spuiten wordt gesmolten poeder als een lading sneeuwballen op een voorwerp afgevuurd. De coating hecht zich mechanisch aan de ondergrond zonder deze te beïnvloeden. Als coating zijn legeringen van wolfraam populair, maar ook titanium, chroom en keramiek worden veel toegepast.