Online Academy

software engineering

software engineering en soft skills

Trainingen op het gebied van

IA Professionals Online

We zijn al geruime tijd bezig alle trainingen opnieuw te ontwikkelen voor een online training systeem. Een aantal trainingen kan heel goed compleet online worden gevolgd. Een aantal trainingen zijn gedeeltelijk online te volgen, met een stuk praktijk op de Automation Campus te Deventer. Hieronder staat de huidige lijst met beschikbare online trainingen. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op dmv het onderstaande contactformulier, mail ons op contact@my-automation.nl of bel met Marc Waarle op 085 130 25 26.

Informatie over de trainingen

Robots vormen steeds meer integraal onderdeel van een productieproces. Of het nu gaat om doosjes stapelen, lassen of schroefjes sorteren; ze kunnen heel veel. Maar hoe doen robots dat? Robots zijn van zichzelf domme apparaten. In deze training laten we je kennis maken met een robot en leer je hem slim te maken door het te voorzien van de juiste software.

Deze training bestaat uit een online training en praktijkopdrachten in Deventer.
Geschatte trainingsduur is 6 dagdelen

Productieprocessen en machines worden meer en meer aan netwerken gekoppeld. Dit is handig omdat zo met het machinepark kan worden gecommuniceerd om bijvoorbeeld recepten te laden en bezettingsgraad te meten. Maar dit brengt ook een groot veiligheidsrisiko met zich mee. Want wat nu als het netwerk onbetrouwbaar is. Of erger nog; gehackt wordt. Machines zijn het meest vitale onderdeel van een productiebedrijf. Hoe beschermen we die tegen netwerkproblemen?

Deze training kan volledig online worden gevolgd.
Geschatte trainingsduur is 2 dagdelen

Databases bewaren voor ons gegevens waarmee we processen en machines kunnen aansturen. Ook kunnen onze processen de informatie opslaan in databases zodat de gegevens later kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld analyse doeleinden. Maar wat is nu een database, wat zijn tabellen en records? En hoe verhouden deze zich tot elkaar?

Deze training kan volledig online worden gevolgd.
Geschatte trainingsduur is 2 dagdelen

Ethernet is de basis voor het overgrote deel van de communicatie tussen computers in de kantooromgeving en besturingscomponenten in de industriële automatisering. Deze training neemt je stap voor stap mee in de basis van technieken en protocollen van Ethernet en geeft tips met betrekking tot storingzoeken en diagnosticeren van je netwerk.

Deze training kan volledig online worden gevolgd.
Geschatte trainingsduur is 1 dagdeel

De International Society of Automation (ISA) heeft al in de vorige eeuw een standaard gedefinieerd voor het besturen van batch-georienteerde productieprocessen. Deze standaard genaamd ISA88 wordt in de procesindustrie nog altijd breed toegepast. De objectgeoriënteerde benadering die gehanteerd word binnen deze standaard vormt een goede basis voor elke vorm van softwareontwikkeling in de industrie.

Deze training kan volledig online worden gevolgd.
Geschatte trainingsduur is 4 dagdelen

Deze training is gericht op starters in de industriële automatisering of voor als je gewoon wat meer wilt weten over programmeertalen. Merk-onafhankelijk komen tekstgebaseerde talen (Instruction List en Structured Text) en grafische programmeertalen (Ladder, Function Block en Sequential Flowchart) aan bod.

Deze training kan volledig online worden gevolgd.
Geschatte trainingsduur is 1 dagdeel

Aanmelden voor één van de online trainingen

Vul onderstaand formulier in, of neem contact met ons op. Dan kunnen we je aanmelding per direct regelen. Wil je meer informatie? Dat kan uiteraard ook. Bel dan met Marc Waarle op nummer 085-130 25 26.

Aanmelden Online Academy

Aanmelden Online Academy

  • .
Online Academy Webinterface

Meer dan alleen een webinterface

De online trainingen van de IA Professional Academy zijn meer dan alleen presentatie op een website. Naast een interactieve training met alle moderne middelen, is er tijdens kantoortijden altijd een trainer online die vragen kan beantwoorden of zaken verduidelijken. Onze trainers zijn hands-on engineers met ruime ervaring in de Industriële Automatisering en/of de IT.