Onderzoek naar toepasbaarheid VisiWin 7

VisiWin van INOSOFT is een open systeem om HMI software mee te maken. Deze software begint langzaam terrein te winnen in de Industriële Automatisering. Omdat de engineers van MA-IT MyAutomation graag op de hoogte blijven van innovatieve ontwikkelingen, ga jij meehelpen te onderzoeken of en hoe VisiWin kan worden gebruikt door onze engineers.

Augmented Reality in de Industrie

Augmented Reality gaat het echt worden in bepaalde machines. Eenvoudig zien waar storingen op zijn getreden, of kijken wat de productiegegevens op dit moment zijn. Op ons Experience Center in onze vestiging in Deventer is een geautomatiseerd magazijn ontworpen en gebouwd. Voor het magazijn ga je een Augmented Reality oplossing ontwerpen en maken. Ga jij met deze nieuwe techniek aan de gang?

Lunch app

Waarom grote wereld problemen oplossen terwijl er nog zoveel klein leed op te lossen valt. Dagelijks wordt er een lunch gehaald op kantoor. Maar wie haalt het? Wat wordt er gehaald? En hoe wordt er afgerekend? Allemaal problemen die jij gaat oplossen.

Warehouse management systeem ontwikkelen

Op ons Experience Center in onze vestiging in Deventer is een geautomatiseerd magazijn ontworpen en gebouwd. Voor dit magazijn ga je een Warehouse Management Systeem ontwikkelen in C# .NET. Ga jij er voor zorgen dat we een goed overzicht krijgen van de opgeslagen goederen?

Beam me up Scotty

Star Trek is al 50 jaar lang een inspiratiebron voor techneuten en wetenschappers. De technieken die ooit zijn uitgedacht voor de diverse series komen voor een deel steeds dichter bij of zijn al waarheid. Help jij ons met het ontwikkelen van een communicator badge voor binnen ons kantoor?

Aansturen mini factory via een webapplicatie

Onderdeel van ons trainingsprogramma is de Mini Factory, een complete fabriek in het miniatuur gemaakt met FischerTechnics. We kunnen aan deze plant diverse soorten PLC / SCADA systemen koppelen om de besturing uit te voeren. En dat is zeker geen speelgoed werk, maar volwaardige software ontwikkeling. Voor deze opdracht ga je een koppeling schrijven met het PLC station en daarna een webapplicatie of een mobiele applicatie om de Mini Factory aan te sturen en gegevens uit te lezen.

Visualisatie ERP data

Inzicht in gegevens wordt een stuk eenvoudiger als deze data grafisch wordt weergegeven. Bij deze opdracht ga je gegevens uit het ERP systeem visueel maken op bijvoorbeeld de kaart van Nederland. Zo willen we bijvoorbeeld zien, welke medewerker dicht bij een klant in de buurt woont, of wat de reistijd voor een collega is. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Kun jij een fabriek visualiseren?

Op dit moment wordt er in het Experience Center een volledig autonome mini frisdrankfabriek opgebouwd. Het product van deze frisdrankfabriek is niet de frisdrank, maar de kennis die engineers kunnen opdoen van het automatiseren van productieprocessen. De autonome frisdrankfabriek zit vol technische innovaties die ook nog eens regelmatig kunnen worden geupdate door de partners van MA-IT MyAutomation.

Robotiseer assemblage werk met R.O.S. / ABB

Onze ABB Robot op het Experience Center staat op dit moment even te pauzeren. Moe van al het assemblage werk. Kun jij hem weer aan de gang krijgen? Wij dagen je uit om hem zo te programmeren met ROS dat hij al de menselijke handelingen kan zien en na kan doen. Zo kan iedereen hem leren om werk uit te voeren.

Ontwikkel de software voor de mini factory

Onderdeel van ons trainingsprogramma is de Mini Factory, een complete fabriek in het miniatuur gemaakt met componenten van Fischer Technik. We kunnen aan deze plant diverse soorten PLC / SCADA systemen koppelen om de besturing uit te voeren. En dat is zeker geen speelgoed werk, maar volwaardige software ontwikkeling.