carriere ma-it

OM JE VERDER TE ONTWIKKELEN

MA-IT: WIJ DAGEN JE UIT

Hardware Engineer in EPLAN Pro Panel een besturingskast

Zit je op een HBO Electro en zoek je een boeiende afstudeeropdracht? Kom dan bij ons een besturingskast engineeren in ProPanel.

Het project in het kort

Het Eplan platform bevat een scala aan engineeringstools, waarvan Eplan Electric P8 en Pro Panel het meest bekend zijn. Pro Panel is een engineeringstool waarmee het mechanische onderdeel van de hardware engineering wordt ontworpen. In Pro Panel werk je in een virtuele omgeving (3D) en worden indelingen van besturingskasten, schakel installaties en stroomverdeelsystemen met de daarbij behorende montageopbouw weergegeven. Vrijwel altijd zal Pro Panel gekoppeld zijn aan een schema dat in Eplan Electric P8 is ontworpen, je werkt dus in één programma waardoor alles met elkaar integreert (In Pro Panel kan ook eerst een kast ontwerp gemaakt worden voordat het schema bestaat, afhankelijk van voorkeur).

Detail informatie

De software Pro Panel voert automatische checks uit om te voorkomen dat onderdelen in de praktijk in de kast passen en of de deur van de kast wel dicht kan. Doordat je in Pro Panel in feite een virtuele kast hebt gebouwd heb je ook de mogelijkheid om de kast virtueel te bedraden. Dat houdt in dat informatie vanuit het elektrische schema d.m.v. integratie met Eplan Electric P8, de componenten in de virtuele omgeving word gelinkt. Hierdoor kun je bedrading routes in de kast definiëren bijvoorbeeld als je vermogens- gescheiden wilt hebben van signaalvoerende draden. Als vervolgens de benodigde informatie in het virtuele ontwerp is verwerkt en dus alle data in de database van het project staan, kun je deze informatie vervolgens gebruiken voor het genereren van alle voor productie relevante informatie zoals:
* tekeningen
* model uitslagen
* machnineaansturingen (CNC)
* Bedradingslijsten (tussen welk onderdeel en aansluiting moet een draad gelegd worden)
* Automatische bedraden d.m.v. een robot
* Warmteberekeningen (verliesvermogen)

Wat is er voor nodig

Ben jij een persoon met gevoel voor techniek en zin in een leuk project waarbij elektronica en software samenkomen in een professionele setting? Dan is dit jouw project. Het project is uitermate geschikt voor studenten uit de studierichting elektrotechniek. Deze opdracht is uit te voeren op één van onze kantoren in Deventer, Eindhoven, Almere, Assen en Gorinchem. Wel moet je een aantal keer naar Deventer toekomen.

Reageer op deze afstudeer opdracht!

Ben je op zoek naar een afstudeerdracht en lijkt deze opdracht je wat? Reageer dan nu nog. We hebben een beperkt aantal plaatsen per jaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Vul het afstudeerformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bellen kan natuurlijk ook op 085-130 25 26. Vraag naar Fabian Grootfaam.

Stuur ons direct je
CV of LinkedIn profiel.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.