Watermanagement

Watermanagement

Bij MA-IT geven we consultancy voor een grote verscheidenheid aan branches. De jarenlange ervaring en onze 140 eigen engineers maken dit mogelijk. Dagelijks zetten zij zich in voor het oplossen van complexe vraagstukken. Waaronder projecten met groot maatschappelijk belang; zoals het watermanagement.

Nederland is het land dat van oudsher vecht tegen het buitenhouden van water. Voeg daar het veranderde klimaat aan toe en je begrijpt waarom het beheren van het waterpeil best een uitdaging aan het worden is; zowel het snel afvoeren van water als het opvangen van periodes van langdurige droogte.

Ook voor het watermanagement komt de industriële automatisering om de hoek kijken. Zo kunnen gemalen en stuwen volledig worden geautomatiseerd.

Hoe dat in zijn werking gaat?

Op basis van telemetrie met PLC/SCADA software kunnen de waterniveaus vanuit een centraal controle- en bedieningspunt worden gemonitord en bestuurd. Met zaken als beveiliging en asset management wordt logischerwijs rekening gehouden. De aandrijving van stuwen en gemalen gebeurt steeds vaker op zonne-energie. De volledigheid qua automatisering zit hem in de niveaumetingen die worden aangesloten. Het vervolgens uitlezen van de besturing kan lokaal, maar ook door middel van een open Cloud toepassing.

Wat is het verschil tussen stuwen en gemalen?

Een gemaal is een pomp dat water weg kan pompen uit een bepaald gebied. Terwijl een stuw juist een drempel is dat het water in een bepaald gebiedt houdt totdat het hoger staat dan de bovenkant van de stuw.

We zijn ook betrokken bij overige facetten binnen de watercyclus. Denk hierbij aan de winning van het drinkwater. Om kwaliteit te garanderen worden ook zulke automatiseringsvraagstukken met PLC/SCADA bestuurd, maar ook gestandaardiseerd conform de ISA 88.

Ben jij ook iemand die graag uitdagingen aangaat? Blijf dan niet aan de (water)kant staan en bekijk hier onze beschikbare vacatures. Binnen de kortste keren draag jij zelf ook bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als watermanagement.