techniek

in een transparante organisatie

Kennis en kunde centraal

Hybride- en IA Software Project voor Ventil

De hybride software engineer word steeds belangrijker in de IA.

Er zijn veel mooie bedrijven in Nederland die bij het grote publiek amper bekend zijn, maar die wereldwijd hele mooie producten leveren. Ventil Test Equipment is daar een mooi voorbeeld van. Ventil ontwikkelt en produceert test installaties. Om verder te standaardiseren vertrouwt Ventil steeds vaker op hybride software oplossingen.
Opnieuw mocht MA-IT MyAutomation meewerken aan het programmeren en inbedrijfstellen van één van deze test installaties.

Voordelen

  • Heldere structuur
  • Snellere ontwikkeltijd en minder fouten
  • Meer mogelijkheden tot maatwerk binnen de bestaande structuur

Key data

  • Siemens TIA Portal
  • C#
  • OPC UA

Engineering

  • PLC Software Engineer
  • Hybride Software Engineer

 

Ventil Test Equipment is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van test installaties. Vaak zijn dit klant specifieke machines waarmee industriële afsluiters voor de olie- en gasindustrie kunnen worden getest en gereviseerd. Ook werkt Ventil aan projecten binnen de waterstof industrie.

Het bedrijf bestaat sinds 1954 en heeft haar hoofdkantoor in Rijswijk. Ondertussen werken ze wereldwijd en worden ze vertegenwoordigd in meer dan 80 landen.

Deze testbank, de HC50S-S3-CNC, kan twee verschillende soorten testen onder verschillende hoeken uitvoeren. Er kan worden getest tot wel 210 bar. Met de HMI kan de machine worden aangestuurd en kunnen meetwaarden eenvoudig worden weergegeven.

Er is vanuit het verleden een scheiding tussen de industriële automatisering en de kantoor automatisering. We spreken van hybride software engineering als de engineer van beide kanten kennis heeft. Daardoor kunnen ze eenvoudig koppelingen tot stand brengen tussen de harde IT en de IA. Deze koppelingen worden steeds belangrijker.

OPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture) is een standaard voor het uitwisselen van data tussen verschillende systemen en een vervolg op OPC.  OPC UA is speciaal geschikt voor communicatie met devices in de industriële automatisering en ontsluit een reeks aan apparatuur voor data overdracht richting hoger gelegen systemen.