techniek

in een transparante organisatie

Kennis en kunde centraal

Software optimalisatie voor Totech Europe

De controle en het beheer van vochtgevoelige componenten blijven evoluerende uitdagingen

Totech is specialist in het ontwikkelen, produceren en distribueren van droog systemen voor de gereguleerde opslag van vochtgevoelige componenten. Deze worden gebruikt in de SMT industrie, denk hierbij aan elektronica chips. Deze systemen, waaronder droog kasten, worden wereldwijd verkocht. Om de geleverde systemen bij de klanten up en running te houden bieden ze service en onderhoud aan. Hierbij heeft onze Software Engineer, Jeroen Elferink ondersteuning geboden. Maar daarnaast heeft hij ook de bestaande software door aanpassingen geoptimaliseerd om de droogprestaties van de kasten naar een nog hoger niveau te tillen.

Voordelen

  • 24/7 Up&Running
  • Doorontwikkeling bestaande systemen
  • Gestructureerde software

Engineering

  • Hybride Software Engineering

Op het Hattems plandeel van H2O heeft Totech een perceel van plm. 3.700 m2 op de hoek van de Innovatiestraat met de Zonnecelstraat. Momenteel werken er ruim 30 mensen bij Totech.

Onze software engineer Jeroen Elferink is naar Bulgarije afgereisd om een complete drytower op te leveren. Een drytower is een volledig geautomatiseerde droogruimte met enorme droogunits. Hij hielp met de configuratie van de droogunits, het sluiten van de deur met een magneetslot en het installeren van een datalogger.

Omdat de werkzaamheden erg wisselend waren, heeft Jeroen Elferink er geleerd extra flexibel te zijn. De ene week wordt gevuld met veel serviceverlening, terwijl de andere week aan doorontwikkeling kan worden gewerkt. Een tweestrijd, omdat beide werkzaamheden inherent zijn aan elkaar. Het goed invullen van die wisselwerking vergt inzicht.