Contact met onze recruiters

carriere Ma-it

OM JE VERDER TE ONTWIKKELEN

MA-IT: WIJ DAGEN JE UIT

Contact met één van onze recruiters

Wil je direct contact met één van onze recruiters? Dat kan uiteraard. Hier staan de contactgegevens van Sjors en Fabian. Ze praten graag met je over de mogelijkheden voor een carriere bij MA-IT MyAutomation.

Hieronder kun je direct je CV aan ons opsturen. Of je vraagt of we contact met je willen opnemen.

Wil je rechtstreek contact via WhatsApp of GSM met Sjors?

Op dit moment is Sjors niet aan het werk, stuur hem een eMail

Over mezelf:

Binnen MA-IT ben ik verantwoordelijk voor het aannemen van engineers met 2 jaar ervaring of meer. Mijn oprechte interesse in de mens maakt mij een goede luisteraar. Ben je nieuwsgierig of MA-IT iets voor je kan betekenen? Ga gerust het gesprek aan met mij. Ik hoor graag van je, wat jij belangrijk vindt aan een werkgever.

Wil je rechtstreek contact via WhatsApp of GSM met Fabian?

Op dit moment is Fabian niet aan het werk, stuur hem een eMail

Over mezelf:

Sinds november 2014 ben ik werkzaam als Talent Development Manager voor MA-IT. Hier ben ik onderdeel van de afdeling recruitment, maar  daarnaast ook druk bezig met de ontwikkeling van de goede engineers van morgen. Dit alles binnen de velden Industriële Automatisering, IT en Hardware Engineering.

Vanuit mijn technische en bedrijfskunde achtergrond help ik mee in de ontwikkeling van goede engineers. Dat gebeurt bij het eerste kennismaking, van starter tot aan Lead Engineer.

Daarnaast ben je als student bij mij aan het juiste adres. Als MA-IT delen wij onze kennis met zowel de student als het onderwijs. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de afstudeertrajecten binnen MA-IT’s eigen Experience Centra waar verschillende projecten voor studenten plaats vinden.

Wil je rechtstreek contact via WhatsApp of GSM met Niels?

Op dit moment is Niels niet aan het werk, stuur hem een eMail

Over mezelf:

Sinds 2023 ben ik werkzaam bij MA-IT MyAutomation op de afdeling recruitment en hou ik me bezig met het aannemen van soft- en hardware engineers van medior tot senior niveau. Ik vind het leuk om met veel verschillende engineers het gesprek aan te gaan en het verhaal van MA-IT te kunnen overbrengen. Mocht je interesse hebben in een functie bij MA-IT, dan kan je me altijd bellen of een appje sturen.

Direct je CV uploaden

  • Max. bestandsgrootte: 8 MB.

FAQ aan onze recruiters

Is er echt een bijna onbeperkt trainingsbudget?

Ja. We investeren echt in onze mensen. Dat begint meestal met een 2-3 maanden durend intern opleidingstraject; de IA Professionals Academy. Daarnaast worden er jaarlijks extreem veel trainingen gevolgt door onze engineers. Daar kunnen interne trainingen zijn, zoals bijvoorbeeld softskill trainingen of systeemtrainingen, maar ook externe trainingen. Denk dan bijvoorbeeld aan het EPLAN certified engineer traject, of specifieke systeemtrainingen. Hoewel niets oneindig is, zijn we eigenlijk nooit tegen een grens aangelopen.

Kan ik me bij MA-IT echt verder ontwikkelen?

Alleen trainingen volgen helpt niet. Om je echt verder te ontwikkelen helpt de IA Professionals Academy echt. Een starter/junior groeit daarmee binnen 2 jaar door naar een medior engineer. Maar ook medior en senior engineers merken de groei door de academy. Daarnaast moet er natuurlijk ook ruimte zijn voor het toepassen voor het geleerde. Het lukt ons goed om de juiste projecten te vinden die passen bij de engineer. Dus om de vraag te beantwoorden; ja, je kunt je bij ons echt verder ontwikkelen.

Hoe weet ik dat beloftes ook echt worden waargemaakt?

Deze vraag krijgen we vaak van iets meer ervaren engineers. Veel mensen hebben bij vorige werkgevers veel beloftes gehoord en die worden niet altijd nagekomen. Natuurlijk zijn wij ook niet perfect, maar afspraken komen we gewoon na. Hoe je dit kunt weten? We plannen graag een afspraak in met één van onze engineers. Die kunnen je zeker vertellen hoe het er bij ons aan toegaat.

Moet ik ook werken in het buitenland?

We hebben klanten en projecten in binnen- en buitenland. Er zijn mensen die dolgraag willen werken in het buitenland en er zijn mensen die dit uitdrukkelijk niet willen. En de meeste mensen zitten hier ergens tussenin. Over het algemeen kunnen we goed rekening houden met de wensen. Tenzij je het graag wilt, hebben we geen langdurige inbedrijfstel periode’s in het buitenland. Maar maak je een machinebesturing, waarbij de machine naar het buitenland gaat, dan kan het zijn dat je gevraagd wordt om een korte periode in het buitenland de inbedrijfsstelling te doen. Dus bijvoorbeeld een half jaar in Nederland en dan 2 weken in het buitenland voor de IBS.

Met wat voor systemen werken jullie?

We zijn een merkonafhankelijk bedrijf. Wel hebben we partnerships met bijvoorbeeld B&R, EPLAN, Phoenix Contact en Mitsubishi Electric. Een aantal merken zijn dominant in hun markt, bv EPLAN voor de hardware engineering en Siemens voor de PLC’s. Dat betekend dat we uiteraard veel met deze merken werken. Onze engineers specialiseren zich in één of meerdere systemen. Welke dit zijn bepaal je samen met je leidinggevende. De keuze is reuze en je hebt er dus zelf inspraak in.

Waar is mijn werkplek?

We bieden op verschillende manieren diensten aan onze klanten. We voeren projecten intern uit of op locatie bij de klant. Dit kan allerlei vormen hebben. Maar wat we over het algemeen zien, is dat je vaak een deel van de tijd thuis kunt werken en een deel op één van onze kantoren en een deel bij de klant op locatie. De mix hierin bepalen we samen met jou en eventueel met de klant.

Hoe is het thuiswerkbeleid?

Sinds de Coronatijd is thuiswerken ook bij ons een stuk eenvoudiger geworden. Waar sommige mensen dol zijn op thuiswerken, worden andere mensen er hoorndol van. Daarom proberen we samen tot een goede balans te komen. We zorgen dat er voldoende kantoorruimte is om één of meerdere dagen op kantoor te kunnen werken. Ga je thuiswerken, dan hebben we goede faciliteiten door het aanbieden van je eigen IT budget, een internetvergoeding, een telefoonvergoeding en een thuiswerkvergoeding. Het belangrijkste is, dat jij optimaal kunt functioneren en je prettig voelt bij de omgeving waarin je werkt.

In welke branches werken jullie?

Eigenlijk in alle branches waar Industriële Automatisering wordt toegepast. Maar dat betekend niet dat elke engineer van ons in elke branche werkzaam is. Er zijn engineers die echt een voorkeur of een bult aan ervaring in een branche hebben. Die werken dan vaak in die branche. De grootste deling is vaak machinebouw t.o.v. proces. En dat is toch echt een persoonlijke voorkeur van de engineer zelf. Daar houden we rekening mee.

Wat voor cultuur heerst er binnen MA-IT?

We zijn open en transparant. We zijn informeel. Maar we zijn ook professioneel en verwachten wel inzet en betrokkenheid.

Bouke over zijn traineeship

De IA Professionals Academy in het kort