Afstudeer mini factory PLC SCADA

Schrijven besturing mini factory

AFSTUDEEROPDRACHT

Ontwikkel de software voor de mini factory

Onderdeel van ons trainingsprogramma is de Mini Factory, een complete fabriek in het miniatuur gemaakt met componenten van Fischer Technik. We kunnen aan deze plant diverse soorten PLC / SCADA systemen koppelen om de besturing uit te voeren. En dat is zeker geen speelgoed werk, maar volwaardige software ontwikkeling.

Het project in het kort

De Mini Factory is volledig af en is aangesloten op een PLC van Rockwell Allen Bradley. De software dient echter volledig te worden opgezet volgens de gewenste structuur van ISA-88. Daarnaast kan er afhankelijk van de eisen van de Hogeschool ook worden gekoppeld met bovenliggende (ICT) systemen.

Detail informatie

De werkzaamheden zullen er als volgt uitzien:
- Verdiepen in ISA 88 standaard, opstellen FDS (Functioneel Design Specification) a.d.h.v. ISA-88 voor de besturing van de Mini Factory.
- Maken van standaard ControlModules(CM). Programmeren van de PLC en HMI.
- Simuleren van de besturing, Testen.
- Tijdens het gehele traject moeten er documenten gemaakt worden, zodat een nieuwe programmeur begeleid wordt en zelfstandig de CM’s en de besturingssoftware kan ontwikkelen.

Minimale Einddoel: Goed en volledige FDS, Volledige Software Implementatie en een succesvolle SAT

Wat is er voor nodig

Een gevoel voor techniek is handig. Maar omdat er hier niet direct in de electro- of mechanische kant hoeft te worden gesleuteld, is deze opdracht ook voor een IT-er zeker te doen.

Locaties waar deze opdracht uit te voeren is; Deventer, Eindhoven, Almere, Assen of Gorinchem.

Bekijk hoe afstudeerder Jeroen Keizer, die je voorging op deze opdracht, terug kijkt. De opdracht is ieder jaar anders, door bv een ander type PLC te koppelen of door meer focus op het bovenliggende systeem.

Reageer op deze afstudeer opdracht!

Ben je op zoek naar een afstudeerdracht en lijkt deze opdracht je wat? Reageer dan nu nog. We hebben een beperkt aantal plaatsen per jaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Vul het afstudeerformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bellen kan natuurlijk ook op 085-130 25 26. Vraag naar Fabian Grootfaam.

Stuur ons direct je
CV of LinkedIn profiel.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.