carriere ma-it

OM JE VERDER TE ONTWIKKELEN

MA-IT: WIJ DAGEN JE UIT

Ontwerpen en programmeren van een driver om een Codian delta-robot aan te sturen

Laat jij je als toekomstig afstudeerder je graag uitdagen met nieuwe technieken en oplossingen. Maak jij van niets iets en wil jij jezelf bekomen in geavanceerde robotica, dan is dit iets voor jou!

Het project in het kort

Voor deze opdracht zijn we op zoek naar een toekomstig engineer, die wiskunde en vectorberekeningen leuk vindt. Daarbij kennis hiervan weet om te zetten naar software voor complexe aansturing van servomotoren om een object te positioneren in een 3-dimensionaal werkbereik.

Detail informatie

We hebben in ons Experience Center een Codian delta-robot die we wensen te besturen met een BoschRexroth ctrlX hybride motion controller. De ctrlX is een vrij nieuwe ontwikkeling van Bosch-Rexroth die zich positioneert in het gebied tussen conventionele PLC’s en de wereld van de hogere programmeertalen en open source community. Bosch-Rexroth is nog in ontwikkeling van apps en libraries om de inzetbaarheid van de ctrlX te verbreden.
Er bestaan nog geen kant-en-klare bouwstenen voor de aansturing van een delta-robot. Aan jou de uitdaging om algoritmes te bedenken om de servo assen zo aan te sturen dat het tool center point (TCP) van de robot kan worden gepositioneerd naar gewenste posities. Vervolgens ga je deze omzetten naar code voor de ctrlX in bijvoorbeeld Python, nodeRED of C++ om de robot fysiek aan te sturen.

Wat is er voor nodig

Ben jij een persoon met gevoel voor techniek en zin in een leuk project waarbij mechanica, elektronica en software samenkomen in een professionele applicatie? Dan is dit jouw project. Deze opdracht is uit te voeren op één van onze kantoren in Deventer, Eindhoven, Almere, Assen en Gorinchem.

Reageer op deze afstudeer opdracht!

Ben je op zoek naar een afstudeerdracht en lijkt deze opdracht je wat? Reageer dan nu nog. We hebben een beperkt aantal plaatsen per jaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Vul het afstudeerformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bellen kan natuurlijk ook op 085-130 25 26. Vraag naar Fabian Grootfaam.

Stuur ons direct je
CV of LinkedIn profiel.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.