afstudeeropdracht robot techniek

Artistiek tekenen met R.O.S.

AFSTUDEEROPDRACHT

Artistiek tekenen met R.O.S / ABB Robot

Robots worden natuurlijk meestal ingezet voor hulp in bijvoorbeeld assemblage of als onvermoeibare lasser in industriële processen. Maar zou het niet leuk zijn om eens te onderzoeken of je het voor elkaar krijgt om een robot wat minder ‘saai’ werk uit te laten voeren?

Het project in het kort

Je gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om foto’s van objecten en personen na te tekenen met een robot. Dit voer je uit door gebruik te maken van het open source Robot Operating System; ROS en de ROS Industrial library. Je gaat dit toepassen op de robot in ons Experience Center te Deventer.

Detail informatie

Onderzoek in de open source community op het bestaan van applicaties waarmee foto’s van gezichten en objecten kunnen worden gevectoriseerd. Schrijf een applicatie waarin je een foto kunt uploaden en daar een gevectoriseerd bestand van maakt. Dit vector-bestand gebruik je om jouw applicatie in ROS de data te geven die door de robot moet worden getekend op een whiteboard.

Wat is er voor nodig

Bij voorkeur heb je ervaring met programmeren in C++, Python en/of C#. Daarnaast is kennis van Linux erg handig, want ROS draait daarop het liefst. Een goede dosis creativiteit om van de robot een kunstenaar te maken.

Reageer op deze afstudeer opdracht!

Ben je op zoek naar een afstudeerdracht en lijkt deze opdracht je wat? Reageer dan nu nog. We hebben een beperkt aantal plaatsen per jaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Vul het afstudeerformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bellen kan natuurlijk ook op 085-130 25 26. Vraag naar Fabian Grootfaam.

Stuur ons direct je
CV of LinkedIn profiel.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.