AUGMENTED REALITY IN DE INDUSTRIE

Augmented Reality

AFSTUDEEROPDRACHT

Augmented Reality in de Industrie

Augmented Reality wordt een belangrijk onderdeel van de fabrieken van de toekomst. AR maakt het mogelijk om ín machines en processen te kijken naar actuele storingen en proceswaarden. Op ons Experience Center in onze vestiging in Deventer is een frisdrankinstallatie gebouwd met slimme IIoT-ready sensoren. Je gaat de componenten van de installatie gebruiken om realtime data te lezen en te projecteren op de werkelijkheid.

Het project in het kort

Allereerst ga je onderzoek doen naar de verschillende oplossingen die er in AR land zijn. Je geeft een advies en gaat met de definitieve oplossing aan het werk. Je ontwikkelt software waarmee je informatie uit de besturing (B&R Aprol DCS) en uit de sensoren (IO-link) haalt en zorgt voor heldere presentatie via AR op de frisdrankinstallatie.

Detail informatie

Je zult een backend applicatie moeten ontwikkelen in C#. Je applicatie communiceert met het DCS en de verschillende IO-link sensoren in de installatie om alle realtime data te verzamelen. Daarnaast leg je de koppeling met een database om de historische data te verzamelen. Voor de gegevens uit de backend ontwikkel je een frontend applicatie waarmee jouw data als overlay op de werkelijkheid wordt geprojecteerd.

Locaties waar deze opdracht uit te voeren is; Deventer, Eindhoven, Almere, Assen en Gorinchem. De installatie staat in Deventer.

Kijk eens hoe Koen een soortgelijke toepassing heeft ontwikkeld voor het magazijn in ons Experience Center:

Reageer op deze afstudeer opdracht!

Ben je op zoek naar een afstudeerdracht en lijkt deze opdracht je wat? Reageer dan nu nog. We hebben een beperkt aantal plaatsen per jaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Vul het afstudeerformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bellen kan natuurlijk ook op 085-130 25 26. Vraag naar Fabian Grootfaam.

Stuur ons direct je
CV of LinkedIn profiel.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.