augmented reality afstudeeropdracht

Schrijven besturing magazijn

AFSTUDEEROPDRACHT

Besturingssoftware geautomatiseerd magazijn ontwikkelen

Op ons Experience Center in onze vestiging in Deventer is een geautomatiseerd magazijn ontworpen en gebouwd. Dit magazijn is opgenomen in ons trainingsprogramma zodat we PLC/SCADA engineers beter inhouse kunnen opleiden door middel van verschillende PLC /SCADA systemen. Daarnaast zetten we het magazijn in om engineers te trainen in koppelingen met bovenliggende (ICT) systemen of om bijvoorbeeld storing zoeken goed onder de knie te krijgen.

Het project in het kort

Het mechanisch ontwerp is af en het mechanisch en elektrische deel van het Magazijn zijn ook gebouwd. Middels de aanwezige PLC/HMI software kan het magazijn ook bediend worden. De software dient echter onder een Siemens of Beckhoff PLC worden opgezet volgens de gewenste structuur. Daarnaast moet er gemakkelijk geschakeld kunnen worden tussen verschillende PLC’s zonder dat hiervoor hardware matige aanpassingen voor worden gedaan.

Detail informatie

Verdiepen in ISA 88 standaard, opstellen FDS (Functioneel Design Specification) a.d.h.v. ISA-88 voor de besturing van de aparatuur. Maken van standaard Control Modules(CM). Programmeren van de PLC en HMI besturing. Simuleren van de besturing, Testen. Tijdens het gehele traject moeten er documenten gemaakt worden zodat een nieuwe programmeur begeleid wordt en zelfstandig een FDS, CM’s en de besturingssoftware kan ontwikkelen.
Het minimale einddoel? Goed FDS, software en succesvolle SAT en een goed werkend in combinatie met het bovenliggende Warehouse Management Systeem.

Wat is er voor nodig

Heb je een technische achtergrond en volg je een technische HBO opleiding? Dan zou dit een mooie opdracht zijn waar je niet alleen op afstudeert, maar waar je ook gelijk alle basis beginselen meekrijgt die je later in je carrière nodig hebt.

Locaties waar deze opdracht uit te voeren is; Deventer, Eindhoven, Almere, Assen of Gorinchem.

Reageer op deze afstudeer opdracht!

Ben je op zoek naar een afstudeerdracht en lijkt deze opdracht je wat? Reageer dan nu nog. We hebben een beperkt aantal plaatsen per jaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Vul het afstudeerformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bellen kan natuurlijk ook op 085-130 25 26. Vraag naar Fabian Grootfaam.

Stuur ons direct je
CV of LinkedIn profiel.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.