carriere ma-it

OM JE VERDER TE ONTWIKKELEN

MA-IT: WIJ DAGEN JE UIT

Ontwerp de PLC besturing voor motioncontrol in de pong-game

MA-IT My Automation is leverancier van kennis en kunde in de automatisering. Om onze consultants en engineers constant te laten bijleren hebben we op onze vestiging in Deventer een Experience Center opgericht waarin diverse opstellingen gebouwd zijn met alledaagse moderne technieken uit de industriële automatisering. Omdat wij vestigingen hebben in meerdere plaatsen in het land, zijn we momenteel aan het ontwikkelen met een draagbare opstelling.

Het project in het kort

De draagbare opstelling die op dit moment ontwikkeld wordt (genaamd ‘pong game’) heeft tot doel om een trainingsobject te zijn voor het oefenen met PLC’s in combinatie met motiontechniek.

Detail informatie

Op een kleine ‘voetbaltafel’ van 30x60 cm moeten twee servomotoren samenwerken om ‘een balletje te trappen’. Eén servo-as loopt langs de lange zijde om met 2 lasersensoren de bal op te sporen en te volgen. Deze bepaalt de positie en berekent de snelheid van de bal. Positie en snelheid worden doorgegeven aan de as op de korte zijde die zich op het juiste moment op de goede plek moet positioneren om de bal terug tegen de helling op te kaatsen. De sensoren zijn van IFM en ondersteunen het IO-link protocol en worden uitgelezen over Ethernet.
Dit spel kan worden aangestuurd door óf een Allen Bradley PLC óf een B&R PLC, beide voorzien van hun eigen motion drives en motoren. De opdracht is erop gericht om een functioneel ontwerp op te stellen waarin het systeem en algoritmes worden beschreven om vervolgens in beide PLC-systemen het ontwerp te realiseren en onderzoek te doen naar de verschillen en de voor- en nadelen van beide PLC/motion systemen ten opzichte van elkaar. Hierbij moet onder andere worden beoordeeld op snelheid en nauwkeurigheid van de gerealiseerde systemen en gebruiksvriendelijkheid van de programmeertools.
Eindresultaat: Een gedegen FDS, software voor beide PLC’s en een gemotiveerde uiteenzetting van de voor- en nadelen van de toegepaste systemen.

Wat is er voor nodig

Ben jij een persoon met gevoel voor techniek en zin in een leuk project waarbij mechanica, elektronica en software samenkomen in een professionele applicatie? Dan is dit jouw project. Het project is uitermate geschikt voor studenten uit de studierichting elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Bij voorkeur heb je de minor ‘IA and Robotics’ gevolgd waarin je al enige kennis hebt opgedaan van PLC-besturingen. Deze opdracht is uit te voeren op één van onze kantoren in Deventer, Eindhoven, Almere, Assen en Gorinchem.

Reageer op deze afstudeer opdracht!

Ben je op zoek naar een afstudeerdracht en lijkt deze opdracht je wat? Reageer dan nu nog. We hebben een beperkt aantal plaatsen per jaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Vul het afstudeerformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bellen kan natuurlijk ook op 085-130 25 26. Vraag naar Fabian Grootfaam.

Stuur ons direct je
CV of LinkedIn profiel.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.